Home » Produse » Aparate de aer condiționat

Aparate de aer condiționat

FIDELITAS vă oferă o gamă largă de aparate de aer condiționat pentru casa sau sediul firmei dumneavoastră. Comercializăm și montăm aparate de aer condiționat de la producători de renume, aparate inverter.

Principiul aparatelor de aer condiționat se poate enunţa astfel: absorb energia dintr-un loc şi o eliberează în alt loc. Instalația completă de aer condiționat necesită o unitate interioară, o unitate exterioară şi conducte de cupru pentru conectarea acestor unităţi. Prin aceste conducte agentul frigorific circulă de la o unitate la cealaltă. Practic agentul frigorific absoarbe energia la nivelul unei unităţi şi o eliberează la nivelul celeilalte.

Părți componente aparate de aer condiționat

1. Unitate interioară: un ventilator suflă aer cald din interior peste un schimbător de căldură prin care circulă agent frigorific rece. Agentul frigorific absoarbe căldura din aer, iar aerul răcit este reintrodus în încăpere.

2. Conducte de cupru: agentul frigorific circulă între unităţi prin aceste conducte.

3. Unitate exterioară: prin comprimare, agentul frigorific gaz este încălzit şi punctul lui de fierbere creşte. La nivelul unităţii exterioare căldura obţinută prin comprimare este cedată către aerul exterior cu ajutorul unui ventilator care suflă aer exterior peste schimbătorul de căldură al unităţii exterioare.

4. Agent frigorific: agentul frigorific curge înapoi spre unitatea interioară.

5. Unitate interioară: înapoi în unitatea interioară, agentul frigorific este decomprimat, putând din nou extrage căldură din aerul interior.

Mărci profesionale de aparate aer condiționat